OVER MIJ

Over Martijn Kromkamp

 

Martijn Kromkamp wint de World Grand Prix in Zweden

TOPSPORT
Met 17 jaar topsport in het marathonschaatsen en inline skaten in de benen heeft Martijn al een heel leven achter zich. Het schaatsen en inline skaten werden hem van huisbit met de paplepel ingegoten. Vader Jan Eise was namelijk twee decennia lang een vaste waarde voorin het schaats- en inlinepeloton.

Op inline skates debuteerde Martijn al op 15-jarige leeftijd op het hoogste niveau. In de wedstrijden nam hij het op tegen mannen als Erik Hulzebosch, René en Henri Ruitenberg en zijn eigen vader. In 2000 verdiende hij een plaats in de marathontak van de TVM schaatsploeg waar ook mannen als Rintje Ritsma, Gerard van Velde en Jochem Uytdehage onder contract stonden en werd hij teamgenoot van, onder andere, Elfsteden winnaar Henk Angenent.

Een grillige carrière volgde waarbij successen en blessures elkaar constant afwisselden. Uiteindelijk besloot Martijn in 2012 dat het genoeg geweest was en ging hij met ‘schaatspensioen’. Zijn palmares bevat podiumplaatsen bij NK’s op kunstijs, natuurijs en inline skates, winst van het World Grand Prix natuurijsklassement, een derde plaats in de Unox-cup – het Nederlandse natuurijsklassement – enkele overwinningen en talloze podiumplaatsen.


TOPSPORT IS MIJN BASIS


Martijn Kromkamp als personal trainer

FITNESS & HEALTH
Zijn sportachtergrond gaat verder dan een actieve carrière op het ijs en de wieltjes. Na het afronden van het CIOS in Heerenveen in de richting Fitness & Health ontwikkelde Martijn zichzelf ook in de fitnesswereld op verschillende vlakken. Fitness, spinning, functional training, sport specifieke training, bootcamp en personal training zijn de sportvloeren waarop hij zich het meeste thuisvoelt, maar ook achter de schermen heeft hij een bak aan werkervaring op het gebied van management & advies, beleid & strategie en marketing & sales. Sinds 2007 werkt hij als freelancer voor vele fitnessbedrijven in de noordelijke provincies.

 

Martijn Kromkamp schrijft voor Men's Health

MEN’S HEALTH
Van 2013 t/m 2015 schreef Martijn voor mannenblad Men’s Health artikelen op het gebied van fitness, fysieke training en gezondheid. Een selectie hiervan vind je HIER terug. In 2017 maakte Martijn voor Men’s Health het boek ‘The Ultimate Training Guide’.

FIT!VAK
Martijn staat sinds 2014 als docent voor de klas bij verschillende Fit!Vak fitnesstrainer en personal trainer opleidingen van Opleidingen 2000.

Martijn Kromkamp als bootcamptrainer

BOOTCAMP
Martijn trad in 2015 in dienst bij The Bootcamp Club om een jaar lang als regiomanager voor dit bedrijf in de provincie Friesland bootcamp-activiteiten op te zetten. Al na een half jaar stonden er enthousiaste groepen te bootcampen in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten en Sneek. Na een jaar als regiomanager gewerkt te hebben heeft hij nog ruim een half jaar als freelancer trainingen voor The Bootcamp Club verzorgd op diverse locaties. Martijn heeft in verband met andere werkzaamheden de bootcamp-activiteiten tijdelijk (tot na de zomer van 2017) on-hold gezet. Later meer.